Posted on

Catering eller fixa maten själv?

 

För stora fester och event kan det vara jobbigt att bestämma vilken mat som ska serveras samt hur mycket. Dessutom måste du bestämma om du ska laga maten själv eller anlita en cateringfirma.

Det finns flera fördelar med att välja catering. Du slipper till exempel lägga ner tid på att laga mat och du behöver inte oroa dig för nedkylning, varmhållning, förvaring och så vidare, eftersom företaget sköter allt sådant. En annan fördel med catering är att de levererar maten exakt när du behöver den, du kan även välja att beställa glutenfria, laktosfria och vegetariska/veganska maträtter. Skulle du vara osäker på vad sådana maträtter innebär kan det vara svårt att laga den maten själv.

Fixa maten själv

Väljer du istället att fixa maten själv får du räkna med mer jobb. Det kan även vara svårt att planera hur mycket mat du ska laga för de gäster som kommer. En fördel med att laga maten själv är dock att det ofta är lite billigare jämfört med att anlita en cateringfirma. Ett tips är att du lagar maten själv för mindre fester där du känner alla gäster väl. Sedan anlitar du catering för större event.