Posted on

Dryck till event

Trots att det kan vara väldigt roligt att anordna en fest eller event kan det samtidigt vara rätt stressigt. Det finns många delar du måste tänka på, en viktig del är maten och drycken. Det svåra är att beräkna hur mycket mat och dryck som behövs, samtidigt som det inte får kosta för mycket. Att välja rätt dryck är dessutom inte det lättaste. Här kommer därför några tips på vad du kan göra kring drycken för olika event.

Vin

Vin passar i stort sett till de flesta finare event. Mousserande vin är kanske den vanligaste sorten, till exempel champagne, vilket är något de flesta associerar med firande och högtider. Dock är det även ett av de dyraste alternativen vilket gör att festanordnare många gånger tvekar på om de ska inkludera champagne eller inte. Ett glas bubbel är något de flesta kommer att uppskatta. Att servera ett glas som en fördrink kan vara rekommenderat, men köp alltid ett par flaskor extra ifall det skulle behövas.

Variationer till buffén

 

Eftersom buffé är ett populärt val när det kommer till event och fester kan det bli extra svårt att veta vilket vin som passar bäst. Istället för vin kan du då antingen servera vatten och alkoholfria drycker eller välj en flaska vitt vin, en flaska rött och en flaska med rosévin. Då kan alla gäster välja den drycken som passar bäst till maten de väljer.

Vatten är självklart någonting som bör erbjudas. Det är inte alla som vill dricka alkohol eller tycker om dryck som är full med socker. Du kan dock göra det mer intressant med kolsyrat vatten som har smak om så önskas.