Posted on

Födelsedagsfester

Födelsedagsfester är en av de vanligaste festerna som anordnas. Många gånger är det barnkalas som gäller eftersom barn brukar tycka att det är väldigt roligt med lekar, tårta och kompisar. För vuxna är det lite mer ovanligt med födelsedagsfest, det är vanligtvis vid jämna födelsedagar som en fest arrangeras.

Du kan självklart planera festen själv. Om det är en stor födelsedagsfest finns det dock en hel del du måste tänka på. Här nedanför har vi därför skrivit en kort sammanfattning över de viktigaste delarna.

Vad måste göras?

Det första du bör göra är att planera hur många gäster du ska bjuda. Därefter får du en bättre bild av hur stor lokal som behövs, eller om festen kan hållas hemma hos dig. Sedan är det maten och drycken som ska planeras. I vissa fall kan det räcka med kaffe och tårta. Men vill du bjuda på middag krävs lite mer planering. Du kan även köpa mat direkt från en restaurang eller cateringfirma om du inte vill laga maten själv.

Det är inte en riktig fest utan musik, planera därför en trevlig spellista med varierande musik. Tänk på att inte spela den för högt så ni inte hör varandra prata.