Posted on

Anordna roliga barnkalas

Att ordna ett barnkalas för barnen kan vara riktigt roligt och det finns en mängd olika teman och färgglada, kreativa tillbehör att använda till ett barnkalas! Ett barnkalas anordnar man ofta om barnet eller barnen fyller år, men även vid festliga tillfällen som halloween, maskerad, vid jul eller påsken.

Roliga maskerader och spännande halloweendräkter för barn

Något som många barn uppskattar är maskerader! Att få klä ut sig som en fin prinsessa, en pirat eller annat spännande är stimulerande för barnen och att de får vara precis just den där figuren som de drömt om att få vara! För att få många kreativa idéer till barnmaskeraden finns det massor av smarta tips för ett lyckat kalas som man kan tänka på. På en maskerad kan man till exempel ha en spännande skattjakt där barnen får leta efter gömda skatter med en karta. Det finns många olika högtider där man kan passa på att ha en maskerad samtidigt. Det har blivit allt mer vanligt att man firar halloween i Sverige och att ha en maskerad för barnen på halloween är extra spännande! Temat under halloween är ofta rysligt och kusligt men har också roliga kläder man kan använda. Då ska man köpa riktigt spännande halloweendräkter för barn med allt från ninjadräkt och zombiekläder till skelettkläder och till exempel den starke Hulken eller Dracula!

Mat och bakverk på barnkalaset

Bakverk som bullar, kakor och sockerkaka är alltid uppskattat av de flesta barn. Barnkalasets höjdpunkt är ofta tårtan, särskilt om det är en födelsedag som man firar. Man kan även ha en tårta vid andra barnkalas, som tidigare nämnts, vid halloween, vid påsk eller runt julen. Då finns det riktigt kreativa figurtårtor som man kan göra själv. Det kan vara i form av en enhörning, panda, clown, dinosaurie eller till exempel en räv. En tårta behöver även ett gott innehåll och då kan man ha olika goda fyllningar till tårtan som kan passa både stora som små. När det kommer till snacks kan man även vara kreativ och poppa popcorn med olika karamellfärger för att få ett riktigt färgglatt tillbehör på borden. Att ställa fram chips, nachos eller ostbågar är också mycket uppskattat. Det kan vara smart att lägga upp lite snacks av varje sort i färdiga muggar så att alla barnen kan ta varsin mugg. På så sätt blir det mer hygieniskt än att alla ska gräva i en och samma skål. Något som alltid uppskattas när det kommer till mat är varmkorv eller pannkakor! Man kan även göra roliga smörgåsar i form av figurer med ansikten eller som djur.

Saft är något som de flesta barn tycker om, men man kan även ha olika tetror framställda i olika smaker. Det är alltid bra att variera och en del barn tycker mer om läskedryck och då finns det en mängd olika läsksorter att välja på. Ska man servera mjölk är det alltid bra att ha laktosfritt som alternativ om något av barnen är laktosintolerant. Med goda drycker, roliga lekar, fina dekorationer och god mat blir de allra flesta barnen riktigt glada!