Posted on

Klä dig rätt för festen eller eventet

När det här inlägget skrivs har restriktionerna äntligen börjat att släppa vilket innebär att vi får gå på fester och events igen. Men eftersom att det nästan har gått två år sedan vi kunde festa och mingla som innan pandemin är det vanligt att man känner sig lite osäker kring hur man ska klä sig. Om du kan känna igen dig i den oron kommer du i det här inlägget att få några tips på hur du kan klä dig för ett kommande event eller en fest.

Moderiktiga kläder

Eftersom de flesta av oss har spenderat de senaste två åren i mjukiskläder kan det var svårt att veta vilka kläder som är moderiktiga just nu. Det finns flera saker du kan göra för att ta reda på det. Du kan till exempel öppna din webbläsare och gå in på en valfri populär klädbutiks hemsida. Ett bra exempel på det är NA-KD vilket är en sida som säljer mode för kvinnor.

Andra saker du kan göra för att ta reda på vilket mode som gäller just nu är att läsa modemagasin eller kolla in vad influencers har på sig på deras senaste bilder på deras konto på Instagram. Ytterligare ett bra knep för att ta reda på vad som är moderiktigt just nu är att öppna din sökmotor och söka efter mode och den säsong vi befinner oss i för tillfället. Till exempel mode vintern 2021/2022. Då får du en bra överblick på vilken typ av plagg, färger, material och accessoarer du ska köpa hem för att klä dig rätt på festen eller eventet.

Bekväma kläder

Mode i all ära. Det absolut viktigaste är att du själv känner dig bekväm och fin i de kläder du väljer att bära på eventet eller festen. Därför är det bra om du provar ut de kläder du tänkt ha på dig innan festen eller eventet för att vara säker på att du känner dig bekväm i kläderna. Att ha kläder som sitter åt kan göra att du inte känner dig lika fri att röra på dig ifall det exempelvis skulle vankas dans på festen. Något annat som kan vara bra att tänka på är att skorna ska vara bekväma eftersom att du antagligen kommer att belasta dina fötter en hel del under kvällens gång. Just nu är det på modet att bära sneakers vilket är ett bra exempel på skor som både är bekväma och snygga och funkar till de flesta utstyrslarna.

Enkla kläder

Man brukar säga att less is more. Om du är osäker på vilka kläder du ska ha på dig ska du tänka enkelt. En skjorta eller en svart klänning är exempel på plagg som alltid funkar.