Posted on

Bästa tipsen för en lyckad fest

Finns det någon som inte gillar en riktigt bra och lyckad fest? Antagligen inte, men att ordna en bra fest i ditt hem är inte alltid så enkelt som det kanske låter. Här kommer du inte bara ha en hel del saker som du behöver stå i och fixa med, utan du behöver även sätta en budget för hur mycket festen får kosta. Det spelar ingen roll om det är en julfest, nyårsfest eller födelsedag som du vill fira tillsammans med dina vänner – här krävs planering såväl som bra förberedelse för att lyckas.

Så lyckas du med festen – tips!

1. Starta planeringen i god tid

Genom att börja planera din tillställning i god tid minskar du inte bara risken för att glömma bort detaljer som kommer vara viktiga, utan du säkerställer också att du har med allt som du behöver. Vill du att festen ska ha något specifikt tema är det bra att komma på temat så fort som möjligt, speciellt om du vill anpassa dekorationer och mat därefter.

2. Bjud in gästerna

Skriv gärna upp en lista med de personer som du vill bjuda in till din fest och se därefter till att skicka ut en inbjudan. Ett tips är att använda sig av sociala medier och skapa en privat grupp för din fest. På så sätt kan du få ut information till alla på ett smidigt sätt och gästerna har även möjlighet att OSA direkt i evenemanget.

3. Gör klart inköp

Vad är det du behöver köpa in till din fest? Ska du servera mat, mindre snittar, sötsaker eller bara snacks? Vad vill du ha för dekorationer och vill du använda engångstallrikar och glas eller riktiga? Observera att det sistnämnda är bättre för miljön, men också att det innebär en hel del städ och disk dagen efter. Dekorationerna kan du med fördel handla på nätet eller i en partybutik.

4. Få ordning på hemmet

Inget fest är trevlig om det ligger högar med kläder på varje stol och damm i hörnen. Se till att du städar ordentligt innan din fest och ändra gärna inredningen om möjlighet finns. Det kan t.ex. handla om att du köper en ny hallmatta som matchar festens tema och som går att tvätta. Har du många gäster är risken stor att mattan snabbt blir smutsig. Säkerställ att du inte bara städar i de ”allmänna utrymmena” som vardagsrum och kök, utan att du också tar med sovrum såväl som badrum.

5. Dans och valet av musik

Valet av musik kommer att ha en stor betydelse för hur trevlig och lyckad din fest blir. Musiken kan antingen vara det som höjer stämningen till max och får alla att dansa, eller det som får folk att slå sig ner i soffan och halvt somna efter någon timme eller två. Gör en riktigt bra spellista i god tid och se till att den är klar innan festen drar igång. Välj gärna lite lugnare tempo om musiken ska spelas i bakgrunden under en middag.