Posted on

Aktiviteter och underhållning på en fest

När man ska ha ett event eller fest, kan man behöva lite aktiviteter och underhållning för sina gäster. Underhållning och vissa aktiviteter är ofta mycket uppskattat av gästerna och det kan skapa roliga minnen man talar om senare.

Musik till ett event eller fest

När man ska anordna en tillställning, finns det nästan så gott som alltid musik i bakgrunden och beroende på tillställning, kan olika musik passa. Har man ett party för vuxna, är det smart att ha musik som det är lite mer fart i och ska man ha ett temakalas, kan musiken gärna passa temat som rock, synt, pop eller annat. Ett riktigt bra tips är att skaffa bra högtalare. Idag behöver man inte krångla med högtalarsladdar till en fest då det finns riktigt smarta, trådlösa högtalare som går att koppla ihop trådlöst med en mobil eller laptop! Högtalarna kan vara allt från små bordsvarianter, till riktigt stora som man kan ställa på golvet. Event kan handla om allt i livet och även vid en begravning kan man ha en sammankomst efteråt i andakt med fika, minnesstunder och kanske diktläsning eller tal. För att man ska få en lyckad begravning, kan lovabegravning.se bistå med allt från själva jordfästningen, till val av blommor, gravsten, juridisk hjälp eller val av musik.

Roliga aktiviteter på vuxenfesten

En mer fartfylld fest, kan behöva roliga lekar som kan komma att uppskattas av många. Tips på lekar på en fest är charader som kan leda till mycket skratt, musikquiz där deltagarna får gissa låtar, tipspromenad (dock inte allt för långt bort om gästerna är lite runda under fötterna), säckhoppning eller till exempel femkamp. Har man tillgång till en karaokemaskin, kan det vara roligt att få gästerna till att börja sjunga! En rolig detalj till en fest med dansgolv, är att man skaffar så kallade blacklight-lampor. Denna typ av lampa utstrålar UV-ljus som gör att vissa färger lyser i mörker. Det finns speciella pennor anpassade till blacklights och det man målar syns extra bra. Ett smart tips är då att kan man ge gästerna möjlighet att måla ansikte eller händer med mönster och motiv som sedan syns i blacklight-lampans sken! Sedan kan man även, om man vill, kosta på sig några härliga discolampor, och beroende på modell så kostar det inte allt för mycket idag. En fest för vuxna kan definitivt också ha en piñata! En piñata för vuxna kan man även göra själv och fylla med valfritt och riktigt roligt innehåll. Sist men inte minst kan man se till att ha ett drinkbord för gästerna där de kan komponera sin drink själv, med lite roliga tillbehör och frukter att lägga i.