Posted on

Hudvård inför festen

En spännande del av att gå på fest är att få klä upp sig och applicera makeup. För att du ska kunna känna dig som ditt bästa jag är det viktigt att du har en daglig hudvårdsrutin där du rengör och skyddar huden. Med en återfuktad och välbalanserad hud är det lättare att få ett bra resultat när du applicerar din makeup inför festen.

Genom att använda Verso super facial serum kan du stärka och återställa huden, då detta rika och krämiga serum innehåller en hög dos av retinol 8. Hudens hälsa förbättras på längre sikt med hjälp av retinol 8 som är ett stabilt A-vitaminkomplex med åtta gånger högre effektivitet än vanligt retinol. Detta serum aktiverar den naturliga produktionen av kollagen i huden, vilket minskar hudens ålderstecken. Här får du också aminosyror som ökar cellförnyelsen och skapar bättre struktur i huden.

Sminkbas och puder

För att din sminkning ska hålla under hela festen behöver den motstå alla tuffa förhållanden som kan uppstå, som höga temperaturer, rörelse, svett och att du råkar torka dig i ansiktet av misstag. Ett av de vanligaste knepen för att få sminkningen att hålla länge är att använda sig av sminkbaser eller primers. Med en bra sminkbas räcker det med ett tunt lager för att huden ska bli jämn och redo för smink. Sminkbasen gör att skönhetsprodukterna får en högre varaktighet och minskar risken för att det skapas en maskliknande effekt.

Genomskinligt puder är ett annat effektivt sätt att hålla sminket på plats under längre perioder. Puder brukar ofta användas för att göra huden mindre glansig, men har också andra positiva effekter. Dutta ditt puder i ansiktet med hjälp av en fluffig puderborste, så minskar du risken att sminket blir utsmetat.

Fixerande spray

Som en sista förberedelse kan du sätta på lite fixerande spray, vilken hjälper till med att hålla sminket på plats. Denna produkt är mycket enkel att använda och sprayformen underlättar appliceringen. Det finns även en så kallad ”makeup fixer” som har samma funktion som en fixerande spray men effekten är mer kraftfull. En makeup fixer håller fast sminket med hjälp av ett osynligt lager som skapar en vattentålig sminkning.

Med en bra hudvårdsrutin där du hela tiden återfuktar huden slipper du att få oljiga eller torra fläckar i ansiktet som kan förstöra din foundation. Börja med en noggrann rengöring med hjälp av en peeling där du tar bort döda hudceller. Återfukta sedan huden med hjälp av en mask eller ett serum. Detta ger din hud en vitaminboost och gör den ren, mjuk och vacker den dagen du ska på fest.