Posted on

Så får du sminket att hålla hela kvällen med rätt primer

Du ska på fest och vill att sminket och frisyren ska hålla hela kvällen. Då är en primer din bästa vän. Med rätt primer till just din hy kommer du se snygg ut hela natten lång.

Investera i en primer

En primer är en särskild kräm som du använder som bas under ditt smink. Den hjälper sminket att hålla sig på plats, men ger dig också en fräsch look och slät hy. Det finns olika slags primers beroende på vilken slags hy som du har. Så att ditt ansikte får rätt lyster. Förutom att en primer håller sminket på plats så är det också ett extra skydd. Ditt ansikte lever ett hårt liv. Väder, vind, smink och all miljöförstöring som det utsätts för. Genom att använda en primer skyddar du din hud. Du ger den hjälp att klara vardagens påfrestningar bättre. Du kan både använda en primer till vardag och till fest. Vissa personer använder bara primer när ska sminka sig inför en fest eller ett bröllop, medan andra gillar att använda primer året om. På Parfym kan du köpa en primer från välkända märken som Clarins, Young Blood, Peter Thomas Roth, Lancôme och Estée Lauder.

Hitta din primer

För att sminkningen verkligen ska hålla hela natten och många danser måste du köpa en primer som passar din hudtyp. Satsa på en återfuktande primer om du har torr hud, så kommer huden må bättre och kännas både fräschare och mjukare. Med en brightening primer kan du neutralisera pigmentfläckar och ojämnheter i ansiktet. Har du problem med oljig hy? Då ska du investera i en primer utan olja. För mogen hy är det smart att köpa en primer som jämnar ut huden, så att rynkorna inte syns. Det finns en särskild primer för alla.

Sminka för fest

För att verkligen se fräsch ut under festkvällen kan det vara smart att du rör på dig på morgonen eller eftermiddagen. När vi rör på oss sätter det igång blodcirkulationen och vår hud, kroppens största organ, mår bra. Då får du klarare blick och ser mycket fräschare ut än om du bara har varit inomhus hela dagen. Förutom att röra på dig och ta en skön dusch, så använder du din primer som bas när du ska sminka dig. Du kan både köpa primer för själva ansiktshuden, men också för ögon och läppar. Så att både mascara, ögonskugga, rouge, concealer, puder och läppstift verkligen sitter.