Posted on

Anordna en virtuell fest

Som vi alla känner till har pandemin påverkat de flesta sociala funktioner under hela 2020. Det har lett till att många av oss började känna oss rätt isolerade. Vi umgås inte längre lika ofta och med lika många. De flesta av oss har till och med undvikit restauranger och andra platser. Men trots att det har känts jobbigt förstår nog de flesta varför det var viktigt att undvika varandra.

Många personer har dock varit noga med att hålla kontakten med sina nära och kära genom telefon, sociala medier och liknande. Skulle det fortfarande vara så att du måste undvika andra personer, men gärna vill träffa dem, kan du anordna en fest via nätet. En virtuell fest helt enkelt.

Vad är en virtuell fest?

Virtuella fester är exakt vad det låter som, en onlinefest helt enkelt. Det går att anordna via Skype eller andra liknande program. Allt du behöver är en internetuppkoppling samt en enhet med en webbkamera. Sedan kan du ”umgås” med hur många du vill utan att du behöver sätta en fot utanför dörren.

Du kan börja med att skicka en inbjudan via sms eller mejl. Vill du att festen ska bli lite mer intressant kan du ge den ett visst tema. Skriv även ner vilken länk gästerna ska besöka för att komma till festen samt vilken tid.

Bjud på mat

Trots att ni inte kommer sitta i samma rum kan du ändå bjuda på dryck och mat om du vill. Det kan du göra genom att kontakta en pizzeria i Sundsvall eller var du än bor, och beställa mat som levereras hem till gästerna. Skulle alla gäster bo på olika platser runt om i landet, eller världen, måste du hitta restauranger i närheten av varje gäst så de kan leverera maten. Du kan dock tillaga ett par rätter själv och leverera de till gästerna ifall ni bor nära varandra.

Trevlig musik

Underhållning är ett måste för fest. Det kan vara frågesporter, andra lekar eller musik. Det finns musikstreamingtjänster online som du kan använda för att sätta ihop en bra spellista. Du kan även be dina gäster att komma med tips på låtar som de gärna vill lyssna på. Eller varför inte välja en bra film att titta på tillsammans?