Posted on

Anordna en magisk hemmafest

Att äntligen kunna bjuda hem mängder av människor till en hejdundrande hemmafest känns väl fantastiskt? Nu när coronapandemin förhoppningsvis börjat klinga av och restriktioner om allmänna och privata sammankomster lättas upp finns all anledning att fira.

Nu för tiden är det inte längre nödvändigt att ställa sig i kö till Systembolaget för att få äran att kånka hem de mängder av vin en riktigt stor hemmafest kräver. Näthandlare som Vinoteket SE erbjuder ett mycket intressant sortiment av viner, med fraktfri hemleverans som extra bonus. Inför en hemmafest kan det vara idé att spana in outlet-kategorin och avdelningen för vinlådor där det också går att hitta riktiga fynd. Oavsett om du har tänkt erbjuda dina gäster en fri vinbar eller en där de kan handla till självkostnadspris finns all anledning att tänka ekonomiskt när du handlar.

Hur är en perfekt hemmafest?

Om du vill ta inspiration från en riktig drottning av hemmafester kan du gott slå en kik på tidningen Elles reportage om den ultimata hemmafesten, där kända bloggerskan Sandra Beijer ger sina allra bästa tips om hur en kväll blir fest och inte pest. Beijer lyfter särskilt de laglösa festerna där gästerna går runt med skor inomhus och röker i köket, och lyfter ett varnande finger mot att städa under en pågående fest. Sandras valda dryck är rödpang och bubbel, vilket gör att hon nog passar utmärkt som gäst på fest hemma hos dig som just nu planerar dryckeslistan för vinbaren i vardagsrummet.

Vintrender 2021

Värt att hålla koll innan du bjuder hem landets heta bloggerskor till vinbaren, är årets vintrender. Tidningen Allt om vins vinskribent Andreas Grube ger ljuvliga tips för vinkonsumenten 2021. Grube listar näthandel, roséprosecco, alternativa förpackningar och Portugal som särskilt trendigt för året som pågår.

Håll koll på regler om alkoholhandel

Värt att tänka på innan du lägger din vinbeställning online är vad som gäller för att handla alkohol på nätet. Tullverket är den källa du ska lita mest på vad gäller information i detta ärende, och framför allt kan det vara idé att hålla koll på reglerna kring hur alkohol ska beskattas. För att göra din vinaffär så smidig som möjligt är det bäst att söka sig till en svensk aktör som själv betalar in alkoholskatt och moms på ditt köp.

Annat att tänka på när du bjuder in till hemmafest är att hålla hårt i trådarna om skutan börjar kapsejsa. Oavsett hur gamla dina festgäster är, har alla hemmafester en viss potential att spåra ur i och med att ingen behöver förhålla sig till den vett och etikett som råder vid ett krogbesök eller ett offentligt kalas. Samtidigt som du naturligtvis behöver ha ett brandsäkert hem, kan det vara idé att ställa pulversläckaren på ett bra ställe där inte vem som helst kan få tag i den.