Posted on

Ta bästa bilderna på eventet

Att ta snygga bilder på ett event eller en fest är inte lika enkelt som man tror. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig några tips på hur du kan ta bra bilder på festen eller eventet som du kan vara stolt över.

Tänk på ljuset

För att människorna du ska ta bild på ska vara lika snygga som de är i verkligheten är det viktigt att du tänker på ljuset. Många fester och event brukar ske på kvällstid, vilket betyder att vi inte kan använda dagsljus som annars utgör det bästa fotograferingsljuset. De allra flesta kameror brukar ha en inbyggd blixt i sig som du kan använda för att bilderna ska bli ljusare. Nackdelen med kamerans blixt är att den är väldigt stark, vilket sällan resulterar i bra bilder på människor. Däremot kan blixten vara användbar om du fotograferar detaljerna eller lokalen på ett event. Något som du kan använda om du vill ta snygga porträttbilder är en selfie lampa som du enkelt kan koppla med din kamera för att ta professionella bilder på festens eller eventets deltagare.

Håll dig i bakgrunden

Ett annat sätt att ta bra bilder på ett events deltagare är genom att hålla dig i bakgrunden. På så sätt kan du ta naturliga bilder som fångar eventet på ett helt annat sätt än om du ställer upp personer framför kameran. Att hålla sig i bakgrunden gör att du inte känner dig lika i vägen, vilket gör det möjligt för dig att arbeta ifred. Många bilder som tas när människorna inte är medvetna om kameran blir många gånger de mest naturliga och de som är mest uppskattade.

Lekfullt

Förutom att du kan ta bilder när du själv är i bakgrunden så är det numera väldigt populärt att sätta upp en fotohörna på eventet eller festen. Då kan gästerna eller deltagarna själva gå dit när de känner sig manande för att ställa upp på ett foto eller två. För att göra fotohörnan till en rolig del av festen eller eventet ska du investera i rekvisita. Rekvisita kan både bestå av det som står i bakgrunden på ett foto och saker personerna kan ha på sig. Till exempel roliga hattar, masker, glasögon, peruker och annat kul som till exempel såpbubblor kan vara en bidragande faktor till att fotograferingen känns mer lekfull. Då kan gästerna känna att de kan slappna av framför kameran och dessutom så är det mycket roligare än att låta dem stå rakt upp och ner och posera framför kameran. Dessa bilder är roliga att skapa, både för dig och personerna på bilden och de är roliga att kolla på vid ett senare tillfälle.