Posted on

Stökigt efter flyttfesten? Anlita flytt – och städhjälp

Att städa efter fester är något av det tråkigaste som finns. Men genom att boka städfirma redan innan festen har börjat säkerställer man att man får hjälp med städningen så fort festen är över.

Festa loss och slipp städningen

Inflyttning eller utflyttning är ofta förknippat med fester. Att ha en stor flyttfest är roligt, men det kan snabbt bli väldigt stökigt. Städningen efter fester är inte som vilken städning som helst. Det kan både bli väldigt stökigt och väldigt smutsigt efter en flyttfest. Bland annat kan det finnas fläckar som kan vara svåra att få bort, speciellt om man inte vet vad fläcken består av. För att få bort fläckar på rätt sätt gäller det nämligen att veta vad fläcken är för något. Att städa efter andra kan också vara svårt då man inte vet om man har fått rent överallt eller om det finns smutsiga områden som man har missat.

För att slippa hantera den stora och tunga städningen efter festen, kan det vara bra att förbereda sig genom att boka en städfirma redan i förtid. Förklara för städfirman att det ska städas efter en stor fest och att det därför bör rengöras ordentligt i alla skrymslen och vrår efteråt. Sedan är det bara att festa loss.

Vissa städföretag kan även erbjuda flyttjänster. En flyttfirma i Gävle kan hjälpa till med flytten av bohaget och se till så att den gamla lägenheten blir ren och fin efteråt. Att ta hjälp av ett och samma företag när man ska städa och flytta är väldigt smidigt. Då slipper man att hantera olika företag för liknande tjänster.

Glöm inte att det går att använda sig av rutavdraget för att få flytt- och städtjänsterna till lägre pris. Vad som krävs för att få använda sig av rutavdraget kan man läsa mer om hos Skatteverket och företaget man anlitar ordnar sedan med rutavdraget på offerten eller fakturan. För många är rutavdraget ett väldigt tacksamt skatteavdrag när städhjälp behövs som mest.