Posted on

Så fixar du midsommarfesten

Snart är det midsommar igen och det är ett perfekt tillfälle att ordna en fest. Oavsett om du tänker dig en större tillställning med mycket folk eller en lite mindre intimare fest behöver du planera allt från mat till dekorationer. Om du letar snygga dekorationer ska du kolla in Partytajm som har alla möjliga partyprylar som du kan tänkas att behöva till en lyckad midsommarfest. Du ska inte underskatta hur mycket olika dekorationer och dukningen kan göra för en fest. Festliga dekorationer kan verkligen höja stämningen på en fest och något litet som överraskar är alltid välkommet av gästerna. Det kan till exempel vara att du lägger något under tallriken eller att ha ett litet paket vid varje plats. Du kan också duka med något som ställer sig i centrum och fångar gästernas blickar. Det kan exempelvis vara att binda ballonger vid tyngder på borden, gärna med helium i så att det står upp. Det är gästerna som gör hela festen så det kan vara en bra idé att tänka på små detaljer som vittnar om din omtanke för dem.

Var ute i trädgården

På midsommar är det perfekt att vara utomhus i trädgården om vädret tillåter det. Duka med långbord på gräsmattan eller i ett partytält. Du kan hänga upp olika ljusslingor och lyktor i grenar och buskar för att få en trevlig stämning. Dekorera med blommor som hör midsommaren till och lägg ut filtar och kuddar där folk ska sitta för att höja mysfaktorn. Glöm inte att fixa en midsommarstång.

Välkomstdrink och tilltugg

Ett bra sätt att starta midsommarfesten på är att välkomna dina gäster med en välkomstdrink. Det kommer sätta tonen för festen och bjuda in till mingel. Servera drinken i festliga glas. Utöver välkomstdrinken är ett tips att duka upp ett drinkbord. Då kan gästerna själva fylla på i sina glas och du slipper springa runt och göra det. Tänk på att det ska finnas något för alla. Du kan också bjuda på några mumsiga tilltugg innan middagen. Då kommer gästerna inte vara vrålhungriga och gå runt och vänta på middagen. Det finns massor med enkla tilltugg att fixa. Om du ska ha buffé kan du duka upp den på ett festligt sätt med dekorationer och snygga skålar. Tänk på att göra det smidigt för gästerna att ta mat. Ett annat sätt är att ställa ut skålar på borden som gästerna får ta av och sedan skicka runt. Planera alla steg som handling och dekorationer i god tid innan det är dags. Ett tips är att göra så mycket som möjligt innan gästerna kommer.