Posted on

Anordna en lyckad julfest

Att anordna en fest lagom till jul är ett bra sätt att avsluta året. Det är vanligt att företag ordnar julfester för sina anställda. Men det kan också vara roligt att fixa en julfest för dina vänner och bekanta. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan gå tillväga för att arrangera en riktigt lyckad julfest.

Dekoration

För att du och dina gäster ska komma i stämning kan det vara bra att dekorera ditt hem eller din lokal med dekorationer. Det finns en hel del olika sorters dekorationer du kan köpa till din julfest. Dessa dekorationer ska följa jultemat och kan bestå av tomtar, renar och granar i julens alla färger. Förutom att du kan köpa dekorationer kan du också köpa en julgran om du vill ta festen till nästa nivå och vara säker på att det osar jul av din fest. Många väljer också att skapa och pyssla sina egna dekorationer. På internet finns det massor med inspiration och guider på hur du gör för att skapa dina egna juldekorationer.

Snacks och mat

En annan viktig del för att du ska lyckas med din julfest är maten och snacksen. Det finns många klassiska maträtter som uppskattas av de allra flesta på fest, till exempel pizza och tacos. Men eftersom det är jul kan det vara en rolig idé att bjuda på typisk julmat. När det kommer till snacksen kan du även där ha ett jultema, du kan till exempel bjuda på typiska julbakelser, godis och nötter. Men det går förstås bra att bjuda på vanliga chips, popcorn och godis.

Dryck

På fest är det vanligt att man dricker alkohol i form av vin, öl eller olika sorters drinkar. Om du vill att den dryck ni ska dricka på festen ska följa ett jultema kan du köpa julöl eller blanda juliga drinkar eller varför inte de typiskt svenska dryckerna glögg och julmust?

Musik

Musik är synonymt med fest. Eftersom det är en julfest vi pratar om ska du givetvis spela julmusik på festen blandat med vanlig musik för de som inte uppskattar julmusiken. En bra blandning av musik är alltid det som funkar bäst på fest.

Underhållning

En annan viktig del för att du ska lyckas med din julfest är att ordna aktiviteter. Förutom att ni kan underhållas av musik kan det vara roligt med olika lekar och tävlingar. Några exempel på tävlingar och lekar som följer ett jultema är gissa hur många grötriskorn som finns i burken, sätt nosen på rudolf och andra liknande aktiviteter. En annan sorts tävling som nästan alltid är ett säkert kort på fest är quizar av olika slag. Du kan exempelvis ha ett musikquiz med bara jullåtar eller en frågesport med frågor om julen. Dina gäster kan tävla var för sig eller i lag.